جراحی پلک چیست؟
جراحی پلک که تحت عنوان عمل بلفاروپلاستی انجام میشود، یکی از شایعترین عملهای زیبایی به حساب میآید. جراحی زیبایی برداشت پوست اضافه پلک بعد از عمل بینی پرطرفدارترین جراحی در بین افراد است. از آنجایی که فرم چشمها تاثیر بسزایی در حالت چهره دارند، این عمل زیبایی در دهه اخیر مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. فرم چشمها علاوه بر این که نشاندهنده احساسات درونی هستند، جزو مهمترین اجزای تاثیر گذار در زیبایی و جذابیت چهره به حساب میآیند.
پف آلودگی و افتادگی پلکها، علاوه بر این که چهره فرد را خسته و بیرمق نشان میدهند، در موارد شدیدتر میتوانند باعث اختلال در بینایی و سایر عوارض مانند خستگی زودرس چشمها نیز شوند.
عمل جراحی پلک یا بلفاروپلاستی چیست؟
جراحی پلک یا بلفاروپلاستی جزو عملهای نیمه تهاجمی به حساب میآید. این جراحی سرپایی معمولاً طی یک جلسه یک ساعته و با بیحسی موضعی انجام میشود. هدف کلی از جراحی پلک، حذف بافت اضافه و اصلاح فرم چشم هاست، که در ادامه در مورد آن بیشتر توضیح داده خواهد شد.
اهدافی که در جراحی محقق میشوند
- برداشت پوست اضافهی ناحیهی پلک که موجب افتادگی پلک شده است.
- برداشت بافت چربی زیر جلدی و یا در موارد خاصی، بافت چربی عمقی، برای برطرف کردن پف پلکها
- اصلاح فرم چشمها و کشیدگی نسبی آنها برای برگرداندن حس زیبایی و جوانی
- برداشتن کیسهی چربی در پلک پایین، برای رفع حالت ناخوش آیند برجستگی در پلک تحتانی
اهدافی که در جراحی محقق نمیشوند:
- بعد از جراحی پلک، نمیتوان توقع داشت فاصله چشم و ابرو بیشتر از قبل شود. از این رو همگام عمل پلک میتوان عمل لیفت ابروها را برای اصلاح فرم کلی چشم و ابرو نیز انجام داد.
- بعد از عمل پلک نمیتوان توقع داشت، خطوط پنجه کلاغی اطراف چشم کاهش پیدا کند. از این رو همراهی بوتاکس(Botax) بعد از عمل پلک برای رفع خطوط پنجه کلاغی توصیه میگردد.
- عمل پلک نمیتواند گودی زیر چشم را برطرف کند. در صورت وجود گودی باید از سایر روشهای جایگزین مانند تزریق فیلر و یا تزریق چربی به صورت نانوفت و میکروفت بهره برد.
چه کسانی کاندید مناسب برای عمل پلک هستند؟
در صورتی که افتادگی پلک بهصورت مادرزادی در یک فرد مشاهده شود، شخص پس از اتمام ۱۸ سالگی میتواند برای جراحی اقدام کند. اما به طور معمول این جراحی برای افراد بالای ۳۰ سال توصیه میشود. افرادی که متقاضی جراحی پلک هستند، ابتدا باید از سلامت چشمهایشان توسط چشم پزشک اطمینان حاصل نمایند. معمولاً قبل از جراحی پلک چند آزمایش ساده برای بررسی وضعیت خونی و سلامت کلی انجام میشود. افرادی که سابقه بیماریهای مزمن از قبل دیابت، فشار خون، کمکاری تیروئید و غیره دارند قبل از جراحی باید، اجازه عمل را از پزشک معالج خود اخذ نمایند. توقع واقعگرایانه نسبت به نتیجه جراحی، یکی از مهمترین عوامل در تعیین میزان رضایت شما بعد از عمل جراحی است.
انواع عمل جراحی پلک
۱- عمل جراحی پلک فوقانی: در این جراحی اولویت برداشتن پوست اضافه و افتاده روی پلک فوقانی چشمها است. این نوع عمل خود به دو دسته کلاسیک و چشم گربهای تقسیم میشود.
در جراحی کلاسیک پلک فوقانی تنها پوست اضافه حذف شده و تغییری در فرم و ساختار چشمها انجام نمیگیرد. برعکس، در عمل پلک فوقانی با متد چشم گربهای نوع برش بهگونهای است که باعث کشیدگی گوشه چشمها و تغییر فرم چشم میگردد. با توجه به شرایط مراجعهکننده و توقع وی از جراحی، هر یک از این دو متد برای مراجعین قابل انجام است.
۲- جراحی پلک تحتانی: هدف اصلی حذف پوست اضافه و چربی ذخیره در پلک پایین است. این جراحی به نسبت عمل پلک فوقانی از حساسیت بیشتری برخوردار است. زیرا در صورت برداشت بیش از حد پلک میتواند باعث عوارض جبرانناپذیری از قبیل تغییر فرم دائمی چشمها و یا خشکی چشم شود.
این جراحی چگونه انجام میگیرد؟
به طور کلی جراحی تحت بیحسی موضعی و معمولاً در فضای کلینیک انجام میشود و نیاز به بستری و نقاهت خاصی ندارد. بعد از انجام کار، پانسمانهای بسیار ظریفی در محل بخیهها زده میشود که نیاز به مراقبت و نگهداری فرد خواهند داشت. ممکن است در چند ساعت اول از محل برش خونابه ترشح شود و به علت تحریک چشمها، احساس سوزش و قرمزی در چشمها به وجود آید.
بخیههای بعد از عمل چشم، برای اجتناب از ایجاد اسکار معمولاً غیر قابل جذب هستند. لذا لازم است بعد از ١٠ روز برای خارج کردن آنها، به پزشک خود مراجعه نمایید. مانند سایر جراحیهای زیبایی، یک هفته قبل و یک هفته بعد از جراحی؛ از مصرف دخانیات و داروهای رقیقکننده خون اجتناب نمایید.
سئوالات متداول
شما میتوانید با مراجعه به بخش نوبت دهی، وقت مشاوره بصورت حضوری و یا غیرحضوری دریافت کرده و پس از کسب مشاوره و توضیحات، برنامه درمانی خود را آغاز نمایید.