لیفت مرکزی لب چیست؟
جراحی لیفت سانترال (Central Lip Lift) لب چیست؟
لیفت مرکزی لب، من جمله جراحی های سرپایی است که در آن فاصله بین لب بالا و بینی کوتاه تر میشود. به علاوه در جراحی لیفت سانترال لب، به علت اصلاح فرم لب ها، ارتفاع لب بالا بیشتر شده و همزمان با آن دندانهای فک بالا بیشتر از قبل نشان داده میشود.
چه کسانی کاندید مناسب برای لیفت سانترال لب می باشند؟
افرادی که بین بازی زبانی ۲٠ تا ۶٠ سال قرار دارد و متقاضی تغییرات زیر می باشند:
- کسانی که تمایل دارند فاصله لب بالایی و بینی در آنها کاهش یابد؛ معمولا فاصله لب بالا و بینی در بزرگسالان در حدود یک و نیم سانتیمتر به عنوان فاصله نرمال در نظر گرفته میشود و لیفت سانترال لب برای کسانی انجام میشود که این فاصله بیشتر از این مقدار باشد.
- کسانی که لب بالایی نازک و بی حالتی دارند. عمل جراحی لیفت سانترال لب برای افرادی مناسب است که در حالی که لب های نازکی دارند، کیس مناسب برای تزریق فیلر لب نیستند؛ برای مثال کسانی که پشت لب پف آلوده دارند و یا کسانی که تمایل دارند بدون حجم رسانی به لب ها فقط ارتفاع لب در آنها اضافه شود.
- کسانی که در ناحیه لب فوقانی غیرقرینگی دارد و تمایل به تزریق فیلر ندارند.
- کسانی که تمایل دارند در حین خندیدن و صحبت کردن دندان های فک بالایی تظاهر بیشتری داشته باشد و نمایان تر شود.
جراحی لیفت سانترال لب چگونه انجام میگیرد؟
لیفت سانترال لب، یک جراحی سرپایی است که با بی حسی موضعی در فضای کلینیک قابل انجام میباشد. این جراحی جز جراحی هایی با عوارض پایین و نتیجه مطلوب است. در صورت انجام اصولی آن ماندگاری به نسبت بالایی برای آن می توان در نظر گرفت. روند جراحی شامل موارد زیر می باشد:
- ابتدا مراجعه کننده استریل می شود.
- نقشه ی جراحی روی صورت علامت گذاری می گردد.
- بی حسی موضعی در محل برداشت بافت تزریق می گردد.
- پس از بی حس شدن کامل، برش بسیار ظریفی در پوست ایجاد شده، بافت اضافه خارج گردیده و سپس محل برش بخیه زده می شود.
- مراجعه کننده پانسمان شده و برای مدت کوتاهی تحت نظر قرار گرفته می شود در صورت نرمال بودن همه علائم حیاتی قابل ترخیص می باشد.
مراقبت های قبل از لیفت سانترال لب چیست؟
همانطورکه گفته شد، لیفت سانترال لب را برای افراد سالم، بین بازه زمانی ۲۰ الی ۶٠ سال قابل انجام است. بهتر است قبل از انجام لیفت سانترال لب مراجعه کننده ی آزمایش چکاپ انجام دهد و در روز مراجعه با خود همراه داشته باشد. در صورت وجود هرگونه بیماری زمینه ای باید پزشک خود را مطلع نماید. مصرف دخانیات، الکل و داروهای رقیق کننده خون یک هفته قبل از جراحی لیفت سانترال لب ممنوع می باشد.
مراقبت های قبل از لیفت سانترال لب چیست؟
- مهم ترین نکته بعد از جراحی لیفت سانترال لب، مراقبت از بخیه هاست. معمولاً برای کاهش احتمال اسکار گذاری(رد بخیه)، بخیه های سطحی از نوع غیر جذبی زده میشود. لذا لازم است پنج الی هفت روز بعد از جراحی برای خارج کردن بخیه ها مراجعه شود.
- پوست ناحیه بخیه خورده برای تسریع عمل بهبود، نیاز دارد، تا حد امکان بی حرکت باشد و تحت فشار و کشش قرار نگیرد؛ لذا تا یک هفته بعد از عمل از خوردن غذاهای سفت، خنده های هیجانی و صحبت های طولانی بپرهیزید.
- مصرف دخانیات، الکل و داروهای رقیق کننده خون تا یک هفته بعد از عمل ممنوع می باشد. بهتر است در این بازه زمانی از فعالیت های سنگین اجتناب شود.
- محل زخم روزانه با سرم شستشو تمیز شده سپس پماد آنتی بیوتیکی مناسب روی پوست زده شود.
- بعد از خارج شدن بخیه ها، برای از بین بردن احتمال اسکار گذاری استفاده از دارو های ضد اسکار مانند ژل های سیلیکونی توصیه می گردد.
- از تماس با اشعه افتاب، UV و گرمای شدید تا یک ماه بعد از جراحی اجتماع به عمل آید.
مراقبت های قبل از لیفت سانترال لب چیست؟
همانطور که قبلا هم اشاره شد برای بهره وری از نتیجه ایده آل لیفت سانترال لب، مهمترین نکته ترمیم مناسب محل برش می باشد؛ لذا در صورتی که بدن کلویید ساز و یا به اصطلاح گوشت اضافی سازی دارید، حتماً قبل از انجام لیفت سانترال لب پزشک خود را از این موضوع مطلع سازید، تا در صورت نیاز داروهای مخصوص، برای جلوگیری از احتمال ایجاد اسکار تجویز گردد. به علاوه برای دستیابی به بهترین نتیجه، نکات مربوط به مراقبت بعد باید مو به مو اجرا گردد، تا احتمال اسکار کارگزاری به حداقل برسد.