بوکال فت چیست؟

بوکال فت (Buccal Fat) به اندوخته چربی عمقی در ناحیه میانی صورت گفته می‌شود. محل قرارگیری چربی بوکال از شقیقه شروع شده، قسمت میانی آن در گونه و قسمت تحتانی آن در زیر گونه یا ناحیه لپ قرار دارد. بوکال فت پد یکی از مهم‌ترین اجزای صورت هست که اصلاح شکل آن باعث اصلاح فرم صورت می‌شود.

بوکال فت چیست؟

تخلیه چربی صورت (بوکال فت) چگونه انجام می‌شود؟

تخلیه چربی صورت یا همان تخلیه چربی بوکال(Buccal Fat Pad Removal)  یکی از روش‌های مرسوم برای اصلاح فرم صورت است. هدف از این جراحی حذف قسمت‌های پایینی یا بخش اضافه چربی بوکال است. سایر قسمت‌های چربی بوکال باید در جراحی دست نخورده باقی بماند تا مبادا باعث افتادگی پوست یا از بین رفتن اسکلت‌بندی مناسب صورت شود.

تخلیه چربی صورت (بوکال فت) چگونه انجام می شود؟

هدف از بوکال فت

حذف قسمت انتهایی چربی موجب بهبود در انحنای صورت، نمایان شدن گونه‌ها، کوچک کردن لپ و یا به اصطلاح مادلینگ به صورت می‌شود.

آیا تخلیه بوکال فت برگشت‌پذیر است؟

با جراحی بوکال فت، صورت در قسمت میانی یا همان لپ لاغرتر می‌شود. جراحی به سبب تخلیه سلول‌های چربی.صورت می گیرد که تقریبا دائمی است. حذف چربی زاید ناحیه بوکال باعث کانتور شدن طبیعی گونه‌ها به طور دایم می‌شود.

تغییری که بعد از تخلیه ایجاد می‌شود به سبب دائمی و طبیعی بودن آن بسیار مورد توجه آقایان فعال در حوزه مد و فشن شده است.

آیا تخلیه ی بوکال فت برگشت پذیر است؟

چه کسانی کاندید مناسب برای تخلیه چربی بوکال هستند؟

  • کسانی که صورت گردی دارند و تمایل دارند صورت در ناحیه گونه‌ها لاغرتر شود.
  • افرادی که علیرغم لاغری، تناسب بین صورت و بدن در آن‌ها دچار اشکال شده است. (منظور اشخاصی است که صورتی بزرگ‌تر از بدن دارند.)
  • کسانی که خواستار کانتورینگ یا فرم دهی دائمی صورت هستند و کاندید مناسبی برای تزریق ژل و کانتورینگ با فیلر ها نیستند.
  • کسانی که خواستار صورت‌های لاغر و استخوانی هستند، مهم‌ترین کاندیداهای عمل بوکال محسوب می‌شوند.

چه کسانی کاندید مناسب برای تخلیسه ی بوکال فت هستند؟

عمل تخلیه چربی بوکال به چه صورت انجام می‌شود؟

چربی بوکال به علت عمقی بودن معمولاً با کاهش وزن هم دست نخورده و بدون تغییر باقی می‌ماند. برای رفع این چربی عمقی، تزریق مواد چربی سوز تقریباً بی‌فایده است.

تخلیه چربی بوکال در دسته‌ی عمل‌های جراحی سرپایی و عمل‌های نیمه تهاجمی قرار می‌گیرد. از نظر شدت سختی باید آن را هم‌تراز با کارهای دندانپزشکی به حساب آورد. در این عمل جراحی سرپایی که در فضای استریل و با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، بی‌حسی موضعی در ناحیه برداشت چربی تزریق می‌گردد و سپس با برش‌های کوچک نیم سانتی‌متری در داخل مخاط دهان چربی خارج می‌شود. در صورت لزوم یک عدد بخیه جذبی داخل مخاط دهان زده می‌شود. جراحی بوکال فت برای سنین بین ۲۰ تا ۶۰ سال قابل انجام است.

نکاتی که قبل از عمل بوکال فت باید بدانیم:

  • در صورت وجود هرگونه بیماری مزمن، اخذ اجازه عمل از پزشک معالج توصیه می‌گردد.
  • مصرف هر گونه دارو، حساسیت غذایی و دارویی را به اطلاع پزشک خود برسانید..
  • حجم چربی برداشت شده، در جراحی بوکال فت کاملاً مطابق با صلاحدید پزشک و منحصر به هر فرد است.

دوره نقاهت و مراقبت‌های بعد از جراحی

جالب است بدانیم مدت زمان میانگین انجام عمل بوکال فت بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.  عمل بوکال نیاز به بستری ندارد. پس از انجام جراحی بوکال فت بیمار می‌تواند به فعالیت روزمره برگردد. ولی احتمال کبودی و تورم مانند سایر جراحی‌ها وجود دارد. برای کاهش دادن احتمال تورم و کبودی بهتر است تا ٢۴ ساعت از پانسمان مخصوص استفاده نمایید.

دوره نقاهت و مراقبت بعد از جراحی بوکال فت

نکته مهم در مورد جراحی بوکال فت

بهترین نکته در مورد جراحی بوکال فت رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده مکرر از دهان‌شویه و مسواک است. مصرف آنتی بیوتیک بعد از عمل توصیه می‌شود. به جهت اینکه در این عمل برش‌ها داخل مخاط دهان خورده، عملاً هیچ جای بخیه و اثری از این جراحی روی صورت فردی ایجاد نمی‌شود. بدین‌جهت مراجعه‌کنندگان نباید هیچ نگرانی‌ای در خصوص جای بخیه روی صورت داشته باشند. از یک هفته قبل تا یک هفته بعد از عمل مصرف دخانیات و الکل ممنوع است. بهتر است در روزهای ابتدایی بعد از عمل از غذاهای نرم و خنک استفاده گردد.

نحوه انجام جراحی تخلیه بوکال

این جراحی سرپایی به مدت نیم ساعت در فضای استریل انجام می‌شود. در ابتدا بیمار باید لباس مناسب جراحی پوشیده، روی تخت برقی که در آن امکان تنظیم ارتفاع وجود دارد، دراز بکشد. سپس فشارخون  (Blood Pressure)  ضربان قلب(Pulse)  و همچنین سطح اکسیژن(SAT O2)  بیمار توسط دستیار پزشک اندازه‌گیری می‌شود. برای آماده‌سازی جراحی بیمار باید در ناحیه صورت با محلول پوویدون ایدوون (بتادین) استریل شود. سپس پزشک لیدوکایین و اپی نفرین را در ناحیه‌ای که قصد برداشت چربی از آن را دارد؛ در داخل مخاط دهان تزریق می‌کند. به طور میانگین نیاز به 5 الی ١٠دقیقه زمان داریم تا بیمار به طور کامل بی‌حس شده و برای جراحی آماده گردد. بعد از بی‌حسی نوبت به تخلیه می‌رسد. تخلیه چربی با استفاده از برش نیم سانتی  داخل مخاط دهان انجام می‌شود. در صورت لزوم یک عدد بخیه جذبی به محل برش زده می‌شود. بعد از تخلیه  چربی، برای از بین بردن هرگونه احتمال خون‌ریزی، کمپرس یخ(Ice Pack)  و پانسمان فشاری (با استفاده از گن یا باند کشی ١٠ سانت پرفشار) در ناحیه‌ی دستکاری شده فیکس می‌گردد. بعد از جراحی بیمار ٣٠ دقیقه در سالن انتظار مورد مراقبت قرار می‌گیرد. بعد از چک مجدد و معاینه توسط پزشک و در صورت عدم مشاهده هر گونه مشکل، قابل ترخیص است. لازم به ذکر است در صورت صلاح‌دید پزشک، آنتی‌بیوتیک تزریقی (معمولاً سفازولین)، داروی آرام‌بخش، رگ گیری و سایر اقدامات لازم توسط پزشک قبل، حین و بعد از جراحی تجویز می‌گردد.

سئوالات متداول

انجام عمل تخلیه چربی لپ یا بوکال فت، مانند انجام هر مداخله‌ای پزشکی دیگر در صورتی که به طور صحیح انجام نپذیرد، ممکن است عوارض و عواقب ناگواری داشته باشد. اما در صورتی که توسط یک پزشک ماهر انجام گیرد و مراقبت های بعد از آن به درستی انجام شود؛ تقریباً بدون عارضه می باشد. تورم، کبودی و درد مختصر از انواع عوارض شایع و محدود بعد از تخلیه چربی بوکال می باشد که با رعایت نکات احتیاط توسط پزشک و مراجعه کنند احتمال آن کمتر میشود.رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و استفاده ی مکرر از دهانشویه و مسواک مهمترین عاملی است که احتمال عوارض بعد از بوکال فت را کاهش می دهد.
تخلیه چربی لپ یا بوکال فت، یک جراحی نیمه تهاجمی است؛ که تحت بی حسی موضعی و بدون بیهوشی و بستری انجام می‌گیرد. بعد از عمل بوکال فت بهتر است باقی روز را استراحت نمایید. بستن بانداژ فشاری،فقط ٢۴ ساعت بعد از بوکال فت الزامی است و پس گذشتن ٢۴ ساعت می توانید به فعالیت های روزمره ی خود باز گردید.
معمولاً ۲۴ ساعت بعد از جراحی بوکال فت یا تخلیه چربی لپ، می توانید بانداژ فشاری را باز نموده و استحمام کنید. برای شستشو از شوینده های معمولی با آب ولرم استفاده نمایید.
با توجه به اینکه، برای تخلیه ی چربی لپ یا بوکال فت، داخل مخاط دهان در هر سمت یک برش ظریف ایجاد می شود، برای بهبود هر چه سریع تر بهتر است تا ۴ روز بعد از جراحی از مصرف غذاهای سفت و داغ پرهیز شود. میل کردن غذا های جامد مانند برنج، در صورتی که له و نرم شود و داغ نباشد بلامانع می باشد.
 
 

شما می‌توانید با مراجعه به بخش نوبت دهی، وقت مشاوره بصورت حضوری و یا غیرحضوری دریافت کرده و پس از کسب مشاوره و توضیحات، برنامه درمانی خود را آغاز نمایید.